SkiWelt: široké lyžařské možnosti a pravá chuť Tyrolska

SkiWelt: široké lyžařské možnosti a pravá chuť Tyrolska

Zdroj: www.kitzbueheler-alpen.com

Plánujete lyžování v Rakousku? Pokud ano, máme pro vás tip: SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental. Možná zůstává tak trochu ve stínu vyhlášených alpských resortů, ale zcela neprávem. Název SkiWelt, nebo chcete-li „lyžařský svět“ je totiž na místě. Velkolepě pojatý areál s 284 kilometry sjezdovek ocení hodně nároční lyžaři, stejně jako rodiny s dětmi.

Vyrazit na svahy do lyžařského světa můžete hned z devíti středisek v údolí, jimiž jsou Brixen im Thale, Ellmau, Going, Hopfgarten, Itter, Kelchsau, Scheffau, Söll a Westendorf.

SkiWelt možná zůstával trochu stranou pozornosti českých lyžařů – možná i proto, že většinou dávají přednost lyžování v areálech s horami, jejichž vrcholky se šplhají hodně nad 2000 metrů. Ale nejvyšší nemusí být nejlepší. SkiWelt je toho důkazem.

Vzhůru na ski safari!

Hustá síť lanovek a vleků s přepravní kapacitou 110 tisíc lyžařů za hodinu, devět středisek a už zmíněných 284 km sjezdovek nabízí nevšední zážitky. Připravené jsou tři okruhy na sebe navazujících sjezdovek a věřte, „přeskákat“ z jedné strany resortu na druhou a zpět, to už je velice slušný sportovní výkon. A navíc pěkný lyžařský zážitek. Pokud se vydáte ve směru hodinových ručiček, tak vyrazíte po zelené, proti směru vás povede oranžové značení.

Z Prahy jste na místě za čtyři a půl hodiny, což je další nezanedbatelné plus.

Kompletní podívanou umocní nejen dech beroucí výhledy na okolní alpské štíty včetně nepřehlédnutelného nejvyššího vrcholku Hohe Salve (1829 m n. m.), kolem něhož se celý lyžařský kolotoč SkiWeltu točí. Zážitkem je i nejdelší desetikilometrová sjezdovka do střediska Hopfgarten.

Was für irrsinnig toller Start ins Wochenende!!?☀️⛷***What a perfect start into the weekend!! ?☀️⛷#mySkiwelt #WilderKaiser #Brixental #loveTirol #feelAustria

Zveřejnil(a) SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental dne Pátek 19. ledna 2018

A pro ty, kterým by denní lyžovačka nestačila, je připraveno deset kilometrů osvětlených sjezdovek ve středisku Söll. Začíná se v půl sedmé večer, zhasíná v půl desáté.

Obavy z nedostatku sněhu vzhledem k chybějícím metrům oproti vyhlášenějším resortům můžete pustit v klidu z hlavy – souvislou sněhovou pokrývku jistí 1700 sněžných děl.

Na své si samozřejmě přijdou i snowboardisté. Ti se navíc mohou vyřádit ve dvou U-rampách. A pokud někdo dává přednost běžkám před sjezdovkami, může si vybírat z nabídky celkem 196,5 kilometru upravovaných tratí. Mezi nejatraktivnější se řadí výšková stopa nad Brixenem o délce 2,2 km.

SkiWelt, to je lyžovačka v nádherné přírodě a rozhodně by byl téměř hřích nevyužít pohostinnosti některé z téměř osmi desítek restaurací a horských chat, v nichž můžete okusit opravdovou chuť Tyrolska. Rozhodně stojí za to okusit něco z místní kuchyně a specialit. A třeba při tom potkáte i tamější čarodějnice.

A ještě tip na ubytování: hotel Sportresort Hohe Salve v Hopfgartenu. Jak napovídá jeho název, disponuje skvělým wellness zázemím včetně dvou bazénů. Je jen málo příjemnějších věcí, než možnost relaxace bezprostředně po celodenní lyžovačce. A navíc, z hotelu je to jen několik desítek metrů k nástupní kabinové lanovce do areálu SkiWelt, takže vyrazit můžete rovnou v lyžákách.

Text: Alois Žatkuliak

(Visited 83 times, 1 visits today)