Poslední životní kolo a první eso. V 93 letech!

Poslední životní kolo a první eso. V 93 letech!

Golf píše leckdy zajímavé a úžasné příběhy. Někdy natolik, že se jim nechce ani věřit. Třeba ten o 93letém muži, který vyrazil na své poslední kolo golfu v životě a dočkal se v něm svého premiérového esa. Přesně ten příběh, u kterého by se chtělo říct: věřte, nevěřte…

Tenhle příběh má ale i očité svědky. Pro 93letého Bena Bendera z Ohia byl golf celoživotní vášní, ale vzhledem ke svému zdravotnímu stavu musel, ač nerad, bag s golfovými holemi odložit. A tak se rozhodl na rozloučenou odehrát na hřišti Green Valley v Zanesville ve státě Ohio poslední golfové kolo svého života.

Na třetí jamce – tříparu dlouhém 152 yardů – pak zažil něco, co dosud nikdy předtím – zahrál hole-in-one. „Během svého života jsem byl několikrát blízko hole-in-one, ale dočkal jsem se až při poslední možné chvíli. Míček dopadl na green, nasměroval si to na jamku a skončil v ní. Bylo naprosto úžasné sledovat, jak mizí v jamce,“ prozradil Bender v rozhovoru pro Times Recorder.

Golfový bůh asi existuje

„S přibývajícím věkem pro mě bylo stále obtížnější hrát. V pohybu mi bránily bolesti kyčlí, takže jsem musel s golfem skončit. Ale golfový bůh asi existuje, protože mi v mém posledním kole nadělil hole-in-one,“ radoval se 93letý golfista.

Ben Bender. Zdroj: www.post-gazette.com

Kolik během svého života odehrál celkem kol, to sice přesně říct nedokázal, ale protože začal s golfem ještě před třicítkou a v prvních letech vyrážel na golf i šestkrát týdně, dalo by se při střídmém odhadu dvou kol týdně vypočítat, že za posledních 65 let Bender odehrál přibližně sedm tisíc kol. Nebo také zhruba 23 tisíc tříparových jamek předtím, než se dočkal premiérového esa.

Podle bookmakerů sázkových kanceláří je pravděpodobnost, že amatérský golfista trefí hole-in-one, přibližně 1 ku 12 500. Podle společnosti National Hole in One Association tak měl Ben Bender vzhledem k počtu odehraných na eso už „nárok“.

„Měl jsem velké štěstí, že jsem mohl hrát golf tak dlouho. Ale upřímně řečeno, nikdy jsem o tom, že bych mohl někdy dát hole-in-one, nijak zvlášť nepřemýšlel. A s postupujícím věkem už vůbec ne. Tohle bylo moje poslední kolo, kdy jsem byl schopen ještě hrát a obejít hřiště a myslím, že bůh nade mnou držel ochrannou ruku. Miloval jsem tuhle hru a nenávidím ten okamžik, kdy musím skončit. Bohužel nemůžu hrát navždy,“ dodal upřímně 93letý Ben Bender.

(Visited 46 times, 1 visits today)