Základem péče o motor vašeho auta jsou paliva s aditivy

Základem péče o motor vašeho auta jsou paliva s aditivy

Čerpací stanici dnes vybíráme buďto podle paliva, nebo občerstvení. V obou případech je rozhodující jistota, že za své peníze dostaneme očekávanou kvalitu. Prémiové značky vždy nabízí něco navíc. To platí i o dvojce na českém trhu, kterou je s 304 stanicemi MOL nabízející aditivovaná paliva řady EVO. Ty nově poznáte podle známky Pečeť kvality, certifikátem udělovaným kvalitním palivům na trhu.

Aditiva jsou přídavné látky, které zlepšují vlastnosti benzinu či nafty, čímž chrání motor vašeho auta před korozí a vznikem usazenin. Účelem paliv s obsahem aditiv tedy není jen pohon auta, ale i čisticí účinek. Údržba motoru vašeho auta je tak mnohem víc než jen občasná výměna oleje či doplnění chladicí kapaliny a odborníci proto doporučují pravidelné tankování kvalitních paliv s aditivy.

Snížení usazenin v motoru více než o polovinu

Pro údržbu motoru jsou vhodná paliva řady EVO dostupná na čerpacích stanicích MOL. Díky navýšenému obsahu aditiv v palivech EVO, zůstanou jednotlivé části vašeho motoru čisté, a to včetně systému vstřikování paliva. Udržování čistého motoru snižuje poruchovost auta a přispívá k jeho optimálnímu chodu.

Pečující účinek paliv EVO je znatelný jak u zážehových motorů, tak i vznětových. U zážehových motorů obohacená řada EVO ve srovnání s klasickým palivem sníží množství usazenin u starších motorů až o 55 %. V novějších motorech, kde také dochází k poruchám vstřikování kvůli usazeninám z paliva ve válci, snižuje řada EVO množství usazenin až o 31 %. O vznětové motory s turbodmychadlem se systémem přímého vstřikování pečuje Diesel EVO, které dokáže snížit množství usazenin až o 58 % oproti standardnímu palivu. Předchází tak ztrátě výkonu a případným poruchám vstřikování.

Kvalita paliv na prvním místě

Důraz MOL na kvalitu prodávaných pohonných hmot potvrzuje i čerstvě uzavřená spolupráce se společností SGS Czech Republic. Ta bude v rámci programu Pečeť kvality pravidelně monitorovat a testovat kvalitu paliv na všech 304 čerpacích stanicích MOL podle nejpřísnějších norem. Zákazníci budou o úspěšně provedeném měření kvality informováni vylepením ochranné známky Pečeť kvality na palivových stojanech čerpacích stanic.

Pro náročné řidiče a profesionální závodníky

MOL loni dále představil speciální řadu závodních paliv. Benziny s vyšším oktanovým číslem zajišťují ten nejlepší možný výkon motoru, ať už se proháníte v ulicích, na trati rychlostní zkoušky, anebo přímo po závodním okruhu. Úspěšné závodní palivo MOL Racing Fuel Hi5 plně vyhovuje požadavkům mezinárodní motoristické organizace FIA a svou kvalitou si rychle získalo důvěru mnoha předních týmů, včetně aktuálně vedoucích jezdců národních rallye šampionátů nejen u nás, ale i v Maďarsku, Polsku, Německu či Rakousku. Závodní paliva MOL používají i jezdci SAMOHÝL ŠKODA Teamu Miroslav Jakeš a Martin Březík spolupracující s přední motorkářskou firmou Vančík Motorsport.

(Visited 994 times, 1 visits today)