Kam v Praze na koloběžku? Užijete si centrum i krásy přírody!

Kam v Praze na koloběžku? Užijete si centrum i krásy přírody!

Pokud jste milovníci těchto dvoukolích vozítek a pohybujete se v okolí Prahy, nenechte si uniknout ty nejlepší trasy, kam můžete koloběžku vytáhnout!

Letná – Petřín – Kampa

Pokud máte rádi městskou džungli, je tahle trasa ideální, především v krásných slunečných dnech. Hodí se pro klasickou, tak pro elektrickou koloběžku, která jsou ve městě jako doma. Během cesty si Užijete krásné výhledy na centrum Prahy i Vltavu, ale největšímu chaosu města se přeci jen trochu vyhnete. Na Letné si navíc můžete odpočinout a užít si klidné posezení v trávě.

Údolí Vltavy

Začít můžete klidně někde v centru či na opačné straně v Modřanech. Projedete se okolo Vyšehradu, dál až do Podolí, ke žlutým lázním. Napojíte se na cyklostezku a dostanete se až do Modřan nebo ke Zbraslavi. Po cestě je nepřeberné množství pohoštění, restaurací a občerstvení, takže ani v horkých dnech vás Praha nenechá bez pití na holičkách. Cesta je rovinatá, takže ideální je téměř jakákoli koloběžka, kterou máte po ruce.

Tančící dům – Troja – ZOO

Pokud zajedete dolů k Vltavě, můžete to vzít parníkem od Tančícího domu nebo přes most do Troji. Troji je krásná, zelená část Prahy, kde se nachází například i Trojský zámek a především ZOO. Můžete si tak s dětmi udělat výlet právě tam, a poté zase na koloběžkách zpět k centru.

A co nezapomenout na cestu?

Na koloběžku se těžká zavazadla zrovna nehodí. Vezměte si ideálně lehký batoh s vakem na vodu, abyste nemuseli zastavovat na pitné přestávky. Dostatek tekutin je klíčový. I když se zdá jízda na koloběžce jen lehčí aktivitou, může vám dát pořádně zabrat.

Nezapomeňte si s sebou vzít také nepromokavou lehkou bundu, kdyby vás zasáhl letní deštík. Vybrané trasy jsou navíc plné krásných historických míst, takže se bude hodit fotoaparát či outdoorová kamera.

(Visited 2 346 times, 1 visits today)