Jedna z atrakcí Svatého Mořice? Whisky bar s ohromnou sbírkou

Jedna z atrakcí Svatého Mořice? Whisky bar s ohromnou sbírkou

????????????????????????????????????

Svatý Mořic je exkluzivní, mondénní, luxusní, prestižní, hojně navštěvované místo. A jistě by se našlo pár dalších superlativů. Není to náhoda – nachází se v údolí Engadin, které je známé velkým počtem slunečních dní (data uvádějí 322 dní). Obec leží v nadmořské výšce 1843 metrů, na břehu stejnojmenného jezera St. Moritzer See. Všude kolem jsou skvělé lyžařské terény, vyvěrají tu minerální prameny a v přímo v centru tohoto top střediska se nachází hotel Waldhaus am See.

Čím je výjimečný? V tomto hotelu je největší whisky bar na světě! K vidění a ochutnání je 2500 druhů whisky.

Claudio Bernasconi začal s touto sběratelskou vášní zhruba před 22 lety. Sbíral zkušenosti, informace a samozřejmě whisky. Myšlenku na otevření největšího baru inicioval jeden z hostů, který vykládal o baru kdesi v Holandsku, kde je prý více než 100 druhů whisky. To byla pro pana Bernasconiho výzva.

Po několika letech práce, za pomoci přátel i rodiny, přišel úspěch – v roce 1996 byl Bernasconiho bar zapsán v Guinnessově knize rekordů s 1000 různými druhy whisky. O tři roky později bylo nutné tento zápis upravit, sbírka byla totiž rozšířena na 2500 lahví.

Devil´s Place, jak je tento unikátní bar pojmenován, je přístupný každému, nejen hotelovým hostům, a to denně do 00:30. Převažují  skotské whisky tzv. single malt (jednodruhové), samozřejmě nechybí irské whisky a bourbony, a další jedinečné kousky z celého světa. Bar má i kuřácký salón, kde si můžete vybrat z velkého množství doutníků ten váš oblíbený. Zkušená obsluha vám ochotně poradí a pomůže vybrat tu nejvhodnější whisky-doutník kombinaci právě pro vás.

Zdroj: www.waldhaus-am-see.ch

Lze objednat ochutnávku s večeří

Kdo chce více informací o „živé vodě“, kdo chce poznat něco nového, může si objednat ochutnávku. Na výběr budete mít z několika kategorií (whisky z celého světa, švýcarská whisky, malé produkce), zvolíte si tu, co vás nejvíce zaujala. Nebo zkusíte ochutnávku kombinovanou s večeří (třeba objednat dva dny předem), což  je další z možností, jak se seznámit s tímto elegantním nápojem. Ke každému menu vám obsluhující personál doporučí správný druh whisky.

Devil´s Place je Mekkou pro každého milovníka whisky. Sjíždějí se sem doslova z celého světa. Protože právě ve Švýcarsku, v St. Moritz, v Devil´s Place baru hotelu Waldhaus am See je k vidění a ochutnání 2500 druhů whisky. Na zdraví!

Text: Markéta Buršíková

(Visited 250 times, 1 visits today)