Dvě golfové superhvězdy promluvily v dokumentu o své rivalitě

Dvě golfové superhvězdy promluvily v dokumentu o své rivalitě

Jedním z vrcholů loňské golfové sezony bylo bezesporu jednodenní klání v Las Vegas mezi Tigerem Woodsem a Philem Mickelsonem. Listopadovému souboji o závratných 9 milionů dolarů předcházela premiéra dokumentu HBO ze série 24/7 – a dokument se věnoval právě vztahu obou golfových superhvězd a jejich duelu přezdívanému “The Match”.

Dokument měl velmi dobrou vypovídající hodnotu především v momentech, kdy oba hráči promluvili o své rivalitě. Ta dosahovala velkých rozměrů zejména v 90. letech, kdy Woods vletěl do profesionálního golfu jako zářivá kometa. “Směrem k Tigerovi tam bylo hodně žárlivosti a závisti, i ode mě, hlavně pro jeho obří kontrakty, které tehdy podepsal s různými reklamními partnery,” přiznal Mickelson.

V průběhu let se rivalitě poněkud otupily hrany a Phil a Tiger mají pro sebe navzájem slova uznání a respektu, přesto podle slov Mickelsona “je to vždy dobrý pocit Woodse porazit, i třeba na 50. místě v celkovém pořadí turnaje.”

A podle Tigera mají fanouškovské tábory obou soupeřů máloco společného. “Nemůžete prostě zároveň fandit mně a zároveň Philovi,” dodal v dokumentu otevřeně Woods.

S 19 majory mezi sebou a dvěma desetiletími na samém vrcholu tohoto sportu se Woods a Mickelson stali dvěma nejvýznamnějšími golfisty planety. “The Match” se stal významnou kapitolou jejich dlouholetého soupeření.

A jak nakonec zmiňovaný zápas dopadl? Osmnáctá jamka nerozhodla a tak se muselo hrát play off. V Las Vegas se mezitím začalo šeřit a pořadatelé museli přistoupit ke zcela mimořádnému opatření a instalovat umělá světla. Na čtvrté dodatečné tříparové jamce pak Mickelson výborně zahrál a vzápětí proměnil metrový pat do birdie.

(Visited 324 times, 1 visits today)