Jaro na Schladming-Dachsteinu. Grilování i velikonoční tradice

Jaro na Schladming-Dachsteinu. Grilování i velikonoční tradice

Volno o velikonocích přináší ideální příležitost pro dovolenou v horských oblastech. Obzvlášť, když leží kousek za hranicemi, jako je tomu v případě Schladming – Dachsteinu, který je „českou lyžařskou enklávou“ v Rakousku.

Ve Schladming-Dachsteinu nezáleží na tom, zda se radujete z prvních okamžiků na skluznici nebo zkušeně vyjíždíte jeden oblouk za druhým. Dvě stě třicet kilometrů dokonale upravených sjezdovek potěší všechny výkonnostní skupiny lyžařů. Ti pak křižují zasněžené svahy za pomoci „houpačky“ přes čtyři horské masivy (Schladming-Dachstein, Tauplitz, Kreischberg, a Stuhleck).

Ideální vstup do zdejší lyžařské oblasti tvoří Hauser Kaibling, jež vás „sinusoidou“ lanovek a vleků nasměruje do dalších třech areálů. Po stopách šampionů pojedete v Planai, kde po dvou mistrovstvích světa v alpském lyžování (2013 a 1982) využijete skvěle vybudovanou infrastrukturu. Na Hochwurzenu si zase prodloužíte pobyt na lyžích až do půl jedenácté, protože večer tři kilometry dlouhou stráň osvětlují oranžová světla.

Zdroj: Schladming-Dachstein Tourismusmarketing GmbH

Pak už vám zbývá poznat jen Reiteralm, tréninkové místo rakouské lyžařské reprezentace. Svým hostům poskytuje špičkovou kvalitu a jako jediné lyžařské středisko v evropském alpském regionu se chlubí pečetí jakosti „Triple Gold“.

Skotačení v prašanu

Ve Schladming – Dachsteinu lze svátky jara oslavit ježděním v hlubokém sněhu a přitom si užít velikonoční tradice.

Zdroj: Schladming-Dachstein Tourismusmarketing GmbH

Pro rodiny s dětmi připravili organizátoři spoustu akcí – malířské soutěže, malování na obličej, hledání velikonočních vajec ve velkém sněhovém igloo společně s lyžařskými instruktory (25. 3. v Reiteralmu nebo 1. 4. u Seiterhütte v Hochwurzenu), vypouštění desítek balónků do nebe (26. 3. v Hochwurzenu), tvorbu figurek ze slaného těsta (30. 3. v Jagastüberle přímo u stanice lanovky Gondelbahn Silver Jet) a pečení velikonočního zajíce (27. 3. ve Waldhäuslalmu).

Caparty doprovází oblíbený maskot zajíc Hopsi a společně s nimi se účastní veselých aktivit. Dospělé zase nadchne pohled do zákulisí. Ve společnosti rolbařů (28. 3. v Hochwurzenu, 29. 3. v Planai) poznají jejich běžný pracovní den a uvidí úpravu sjezdovek.

navigate_before
navigate_next

Steaky pod sněhovými vločkami

Na své si v pohoří Schladmingských Taur přijdou rovněž vyznavači dobrého jídla. Pětadvacátého března zde proběhne největší grilovací party v Rakousku, kdy populární kuchař Johann Lafer a mistři z Weberovy grilovací akademie rozpálí svoje grily. Přímo na lyžích tak můžete sjet na Planai k sálavým roštům a společně s dalšími hosty připravit pokrmy ze štýrských specialit pod vedením profesionálů.

A že se bude jednat o znamenité hody, potvrzuje již pohled na menu – šťavnatá divočina, jehněčí, drůbež a hovězí.

Text: Pavla Apostolaki